Menő és praktikus Autós kütyük, amik megkönnyíthetik az autósok életét!

2022. december 10. 08:32 - Pronomo

Autóápolás otthon – így kezdj hozzá!

Te is szeretnél kívül-belül tiszta autóval járni, de nincs alkalmad rendszeresen tisztíttatni vinni? Szerencsére a munka java otthon is megoldható! Jó időben igazán kellemes tevékenység az autómosás, főleg, ha a gyerekeket is beveted.

Az autóápolás, külső-belső tisztítás egyszerűbb, mint gondolnád! Otthon könnyedén el tudod végezni a megfelelő eszközök segítségével.

Külső autómosás

Mire lesz szükséged a külső takarításhoz? Először is egy nagynyomású slagra, autósamponra, keréktisztítóra, mikrószálas szivacsra és kendőre, valamint fényezőre vagy polírozószettre és szétvédőtisztítóra. Ezek a legalapvetőbb eszközök, igény szerint kiegészíthető a lista.

autotakaritasfokep.png

Akkora slagot válassz, amivel körbe tudod járni az autót és lemosni a szennyeződések nagyját. Ezt nyugodtan bízhatod a gyerkőcökre, nyáron garantáltan jó móka lesz. Ha ez a lépés megvan, akkor jöhet az autó samponozása! Itt kövesd a csomagoláson található utasításokat, ami a hígítást illeti. Legegyszerűbb egy mikrószálas szivaccsal vagy egy autótisztító gyurmával felvinni a kocsira a sampont, haladj velük fentről lefele.

A kerekekhez használj keréktisztítót. Ha ezzel megvagy, akkor ismét slagozás következik, majd a szárítás. A foltok, cseppek, csíkok elkerülése érdekében mikrószálas kendőt vagy autótörölközőt érdemes bevetned. Ha a gyerekek még nem unták meg a takarítást, akkor ebbe a lépésbe is nyugodtan bevonhatod őket, hiszen a puha anyagnak köszönhetően nem tudnak kárt tenni az autóban.

A fényezést viszont jobb, ha te végzed el. Egy polírozószett segítségével egyszerűen tükörfényesre polírozhatod a járgányodat otthon is.

A szélvédőre és az ablakokra spriccelj ablaktisztító folyadékot, vagy használj ecetes/mosószeres vizet, majd szétvédőtisztító szivacs vagy papírtörlő segítségével töröld cseppmentesre.

Belső tisztítás

A belső tér takarítását kezdd a lábtörlők eltávolításával és kirázásával. Nézz körül a padlón és az ülések között-mögött, és szedd össze a szemetet. A kisebb szennyeződések, morzsák ellen használj kézi porszívót.

A különböző fúvókák segítenek, hogy a szűkebb helyeket is elérd vele. A kárpitozott részeket kárpittisztítóval takarítsd meg, míg a műszerfalat, a sebváltót, a kormányt és az ajtókat mikrószálas, átnedvesített kendővel töröld át.

Az ablakok belső felületét a külsővel megegyezően mosd le.

A takarítás befejeztével még szánj pár percet a guminyomás ellenőrzésére, és már kész is vagy!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autoskutyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr7517998848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Menő és praktikus Autós kütyük, amik megkönnyíthetik az autósok életét!
süti beállítások módosítása