Menő és praktikus Autós kütyük, amik megkönnyíthetik az autósok életét!

2022. június 27. 08:15 - Pronomo

Tombol a nyár - Napellenzők, árnyékolók az autóba

Az autós napellenző minden autóban hasznos lehet, ha szeretnéd megvédeni az utasaidat a káros vagy zavaró napsugaraktól. 

Milyen megoldások ismertek?

  • Autós függönyök, rolók - jellemzően UV szűrős - az utasok védelmére.
  • Autós napellenzők árnyékolók, amik a szélvédőre helyezhetők és abban segítenek, hogy induláskor ne egy katlanba ülj be :)
  • Autós napellenző megoldások kifejezetten a vezetők számára.

Az Autós függönyök kifejezetten az utasaidat védik a káros vagy zavaró napsugaraktól. Csökkenti a belső hőmérsékletet. A hátsó ablakokra vagy a hátsó szélvédőre helyezhetők jellemzően tappancsokkal vagy akasztókkal. Könnyen felhelyezhetők és le szedhetők. Általában univerzálisak, vagyis bármilyen autóhoz használhatod őket. A hálós kialakítású autós függönyökön át is lehet látni. 

Ha gyerekkel utazol, akkor mindenképpen ajánlott az autós árnyékoló függöny használata a hátsó ablakokon! 

A szélvédőre helyezhető autós napellenzők megakadályozzák, hogy az autód belső tere elviselhetetlenül felforrósodjon. A műszerfal és kormány égető érzését is elfelejtheted, ha ezeket használod. Ráadásul még az az állagukat is megóvod ezzel, mert egy idő után bizony a nagy hőhatásoktól elöregnek repedések lehetnek rajta. Általában ezüst színű, de vannak olyan kivitelezések is, amikor csak a nap visszaverős része ezüst a belseje fekete színű. Felhelyezése jellemzően tappancsokkal történik. Ideális, ha hosszabb ideig a ház előtt hagyod, vagy sokáig parkolsz az autóddal a nyári melegben. 
A fényvisszaverő a napsugarakat visszaveri és nem hagyja, hogy át melegedjen az autó belső tere. Bármilyen autóra használhatók nem kell kifejezetten típushoz valót keresned. 

Ezek a megoldások az úgynevezett ideiglenes megoldások, amelyekkel mindig csökkentheted az utastér hőmérsékletét és védheted az autódat a fel forrósodástól. Ha viszont azt szeretnéd, hogy tartósan legyen a naptól valóvédelem megoldva akkor használhatsz sötétítő üvegfóliát is. 

A sötétítő fóliák különböző fényszűrő képességűek. Választáskor érdemes figyelembe venned azt is, hogy nem mindig van nyár és tűző nap! A kreszben vannak előírások ezeknek a fóliáknak a használatához ezt is járd először körbe mielőtt ragasztani kezdesz.

Vannak olyan Autós napellenző megoldások, amelyek kifejezetten a vezetőknek készülnek. Ilyen a szélvédőre tehető felső árnyékoló csík, ami elsősorban a napsugarak okozta vakitó hatást hivatott csökkenteni. Felhelyezéskor figyelni kell rá, hogy ne takarjon el semmilyen szenzort.

A másik egyre jobban elterjedt megoldás a napellenzőre feltehető Autós napellenző vagy autós fényszűrő, ami ideális akkor is, ha nem szeretnél napszemüvegben vezetni. Vezetés közben egyszerűen csak lehajtod, ha pedig nincs rá szükséged vagy nem indokolt a használata csak visszahajtod. Könnyen feltehető hosszú távú megoldás ami még az éjszakai vezetésben is segítségedre lehet. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autoskutyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr9717867509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Menő és praktikus Autós kütyük, amik megkönnyíthetik az autósok életét!
süti beállítások módosítása