Menő és praktikus Autós kütyük, amik megkönnyíthetik az autósok életét!

2022. május 22. 10:25 - Pronomo

Kutyával az autóban?!

Szeretnéd elvinni kirándulni a kutyusodat? Vagy csak el kell vele szaladj a kutyadokihoz?

Nos, ha már autóval fogtok együtt menni nem árt az alábbiakat figyelembe venned:

  • A KRESZ szerint az autóban a kutyusod szállítására is szabályok vonatkoznak akárcsak a rakományok esetén
  • A biztonság nem csak a kis négylábú kedvenced számára fontos, hanem számodra is, mert ugye nem vezetés közben kellene vele játszogatni
  • A kutyusod jó, ha nem csak téged nem zavar vezetés közben, de egy esetleges hirtelen fékezésnél vagy akár balesetnél ne veszélyeztesse az autóban utazók testi épségét sem
  • Az utastérben és a csomagtérben való elhelyezéskor is első a biztonság, és ha hosszabb útra indultok együtt akkor persze a kényelem is
  • Utazáskor mindig legyen nálad a kutyus oltási könyve

Milyen megoldások vannak a kutyák autós szállítására?

A legelterjedtebb és biztonságos megoldás a kutya biztonsági öv vagy az övcsattal rendelkező hám, ami ugyanúgy használatos, mint az autók biztonsági övei. Ettől is nagyobb biztonságot nyújtanak azonban a különböző méretű kisállat hordozó boxok, táskák, kutyahordozók, amelyeket az ülésre vagy akár az utasok lábaihoz is le tehetsz. Ha az ülésre teszed ezeket az eszközöket ugyanúgy rögzítened kell, hogy menet közben ne mozduljanak el.

Mindenképpen be kell szerezz a hulló szőr a kutyapiszkok és vagy a nyál ellen egy vízhatlan üléstakarót vagy egy háttámla takarót.

Az internet tele van ugyan a pofijukat az ablakon ki hajolva szellőztető kutyusok képeivel, videóival, de sajna ez azért elég sok veszélyt is magában hordoz! Bármenyire is jól neveltnek gondolod a kutyusod egy cica vagy más állat megjelenése pillanatok alatt felül írhatja az aktuális állapotot és kisebb sebeségnél vagy piros lámpánál akár még ki is ugorhat az autóból, hogy azokat üldözőbe vegye.

Persze ha még az első hosszabb közös autós út előtt álltok nem árt kicsit szoktatni az autókázáshoz a kutyusodat. Ugyan a legtöbb kutya nem problémázik ezen, de azért jó lenne, ha nem emiatt indulna bosszúsan az utazás, mert azért ez mégis egy új helyzet nekik  - főleg például a talaj folyamatos mozgása - .

Az utazáshoz mindenképpen vigyétek magatokkal a kutyus által használt játékokat a kis otthon is használt rongyait vagy plédjét, mert ezzel is növelhetitek a biztonság érzetét.

A nagyon hosszú utazásokat szakítsátok meg időnként, hogy meglegyen a pisi szünet és a kutyus is kitudjon kicsit nyújtózkodni át tudja magát mozgatni. Víz mindig legyen nálad és néhány jutalom falat sem árt azért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autoskutyuk.blog.hu/api/trackback/id/tr8417837291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Menő és praktikus Autós kütyük, amik megkönnyíthetik az autósok életét!
süti beállítások módosítása